Ringträning

Nu har jag letat runt litet på internet efter ett ställe i Stockholm som antingen har handlerkurs eller ringträning och nu har jag äntligen hittat 2 stycken ställen;
Ett på SKK:s huvudkontor med Eva Persson och Svante Frisk, båda är domare och handlers sen lång tid tillbaka, Eva har bl.a. dömt Klein förut så det bådar bra =) nästa gång är den 13september och då ska jag nog ta mig dit^^
Det andra är i Gubbängen på söndagar, dit var både blandisar och renrasiga hundar välkomna. Ledaren var varken utbildad instruktör eller domare, men hon kan ju vara bra ändå. Funderar på att åka dit söndagen vi inte har Rookie-kurs.

Nån som vill följa med eller kanske har varit där?
Hör isåfall av er =)

Kram Jozzan och Kiba

Valpar!

Nu har bilderna på Kiba äntligen komma upp på Unda Marinas sida!
Han hade ju dambesök här i början av augusti och de små liven borde komma i mitten av nästa vecka.
Vi här hemma är väldigt ivriga på vad det blir =)

Förhoppningsvis så blir det många tikar, så mamma får sin efterlängtade Daizy(med reservation för felstavning ;) )

Nu måste jag återgå till att hålla tummarna^^

Kram Jozzan och Kiba

Hoppas att barnen blir lika gulliga som mamma och pappa var när de var små <3

Kiba:


Ditte:

Köttbullar är gott!

Idag var vi ute i skogen med tanterna Molly och Toya och lilla Ceus. Det var riktigt skönt att få komma ut litet och pojkarna hade det väldigt roligt, men jag tror att Kiba var inte lika leksugen som Ceus, Kiba verkade tycka att han kunde ha litet avstånd från honom.
På det stora hela gick det väldigt bra, jag hade med mig köttbullar i fickan, så alla hundarna ville vara runt mig när jag stoppade ner handen i fickan. Molly t.o.m. hoppade och skällde runt mig för hon tyckte att hon skulle ha mera!
Kiba skötte sig mycket bra, han kunde faktiskt ta sig i kragen och sluta leka för att komma till mig när jag ropade (och på senaste tiden har det varit väldigt svårt att komma överhuvudtaget -.-) och han gick fot några meter utan att ha koppel på sig och han hade tanterna springande runt sig =)

Nu när vi är hemma är han VÄLDIGT trött och ligger och sover på sin favoritkudde i soffan.

Sötare hund får jag leta länge efter <3

Kram Jozzan och Kiba

Ännu en bra placering för oss!

Igår var jag, Fille och Kiba på utställning igen, då lillkillen och jag behöver träna litet inför Stora Stockholm i december.
Skulle gå in som nummer 12 i ringen, så det var bara att vara där tidigt på morgonen.
Spetsgruppen var först och domaren var bra. Vi såg en pytteliten pomeranianvalp och de är ju så SÖTA! Och den var jättefluffig! Vilket bara gjorde den ännu sötare.
Äntligen vår tur och jag blir plötsligt jättenervös =S vilket är väldigt konstigt för jag har aldrig varit nervös förut.. Litet inför Lilla Stockholm, men det här kändes rent ut sagt LÖJLIGT, varför skulle jag vara nervös nu? Kiba gick rätt bra ändå, vi blev BIR.
Sedan i BIGfinalen tänkte jag att här har vi ingen chans och det var inget mer med det, men vad händer då? Jo, vi vinner =O Helt sjuk känsla faktiskt, höll på att skaka hand med domaren med godiset kvar..
Så det var bara för oss att vänta tills det var dags för BIS-finalerna, vilket Fille inte tyckte var något skoj. Jag hade i princip lovat honom att Kiba inte skulle vinna BIG-finalen =D

I BISfinalen åkte vi ut utan rosett, men bara att vinna gruppen var ÖVER förväntan så jag är jättenojd med min lilla hund!
Hoppas att allt håller i sig tills Stora Stockholm bara =)

Rabies!

Nu har lillkillen fått sin första rabiesspruta, han ska få en till om en månad och sedan är det bara att vänta 120 dagar så får vi se ifall det har gett verkan =)
Detta gör jag så att jag ska kunna ta med honom utomlands, så han slipper vara kvar här hemma i Sverige^^.
Troligtvis så ska han med till Åland nästa gång vi åker dit och så kanske jag kan åka med någon ner till världsutställningen i Danmark nästa år, vem vet?

Själva sprutan var inte rolig att ta, han blev jättesur och vägrade ens titta på mig efteråt, och nåt sånt är väldigt ovanligt att det händer! Gladare hund får du leta efter länge.

Nu ska jag hålla tummarna att detta fungerar och proceduren slipper göras om =)

Kram Jozzan och Kiba!

Rookiekurs, första gången

I söndags så var jag och Kiba på vårt första kurstillfälle i Rookiekursen. Den här gången har vi andra instruktörer och jag tror att det kommer att gå bättre än förra gången.
Tyvärr så blev ju min lilla hund VÄLDIGT distraherad utav Toya (som inte löper, men luktar litet för intressant många gånger...) och sedan 2 andra tikar när det var vår tur på banan. Ingen koncentration alls.. Jag blev riktigt ledsen och arg, tyvärr. Tänkte bara på Västerås i somras, när vi inte fungerade ihop överhuvudtaget pga en löptik.. Så ingen Toya som följer med något mer, jag vill eliminera ignorans från min lilla hunds sida!

Gruppen i övrigt verkade bra, träffade 2 gamla kursare från vardagslydnaden och även mina instruktörer från förra Rookiekursen går där med sina hundar. En kunde jag ju klara mig utan, men hon sa att hon inte skulle kunna vara där varje gång så jag håller tummarna ;)

Fick även en liten plakett där det stod att jag och Kiba kommit 2:a i Rookietävlingen(det var lagtävlingen i Västerås) och tydligen hade jag fått ihop c:a 3 poäng där(trodde jag fått 0, då inget av det jag försökte göra med honom fungerade, så jag blev glatt överraskad).

Nu ska jag öva på att vara rolig med min lilla hund, får hoppas att han uppskattar det bara =P

Kiba blev BIG3!

Idag var jag och lillkillen på utställning, med min mamma(chaufför) och Fille(fotograf).

För en gångs skull så startade Kiba nästan sist, men vi var där ganska tidigt ändå, stressad som jag är.. Men medan vi väntade hann vi se en hel del hundar och mamma träffade en gammal jobbarkompis som ställde en kompis valp, väldigt söt vit herdehund, som blev BIG3-valp i grupp 1.

Träffade även på 3 stycken mittelspitz, en svart valp och två stycken vuxna hundar. Allihopa var/skulle bli agilityhundar och de större hade tävlat i landslaget några gånger, vilket är ganska häftigt. Annars så är det ju mest sheltie i de lägre(i storleken) klasserna. De äldre var även från en utav kennlarna jag har tittat litet på, då det kanske skulle vara skoj att ha en mittel sedan och tävla agility med den och Kiba. Men det lär inte hända på några år =)

Sedan var det en väldigt massa människor som undrade vad Kiba var för ras och en frågade även om han var från Helena(vilket han ju är), tjejen som frågade var en gammal pomeranianuppfödare och visste tydligen om en kleinuppfödare som hade mest grått och var kanske ute efter något större ^^.

Själva domaren idag var väldigt bra, dömde riktigt bra faktiskt. Det var 2 stycken rottisar t.ex. (2års hanar) som knappt kunde gå i koppel(gick mer baklänges än framlänges) och ville inte visa tänderna, de fick råden att gå hem och ÖVA litet mera inför nästa gång. Roligaste i det hela var att det var uppfödaren som hade den ena hanen och verkade vara någon kompis till henne med den andra (kullsyskon) och en uppfödare borde väl veta hur man får en hund at gå i koppel?! Många andra fick ungefär samma råd, en liten unge som gick med sin helgalna japanska spets som INTE ville trava, den körde någon konstig pass/galopp istället.

Men Kiba var iallafall JÄTTEDUKTIG. Han stod perfekt och tenderade inte till att sitta en enda gåg, vilket gjorde hans mamma lycklig ;)
I BIGfinalen så satte han sig däremot e gång, men då tittade domaren precis bort så det var ju tur =) Vi blev som sagt BIG3a och blev slagna av en veteranvästgötaspets och en eurasier som tydligen i princip var född i ringen, så jag är väldigt nöjd med dagen!

Bilder sätts in så fort kameran kommer upp till Stockholm ;)

Kram Jozzan och Kiba!


Utställning imorn!

Jahapp, då var vi framme vid dagen före igen, ska bli riktigt kul att se vad det är för andra hundar =)

Har övat ganska mycket inför imorn, då både Kiba och jag är fortfarande nybörjare i detta. Övat mest på "UPP", då han tycker att det är jätteroligt at sätta sig jämt, men lydnadshund som han var från början, så ska han ju faktiskt göra det^^.

Och för en gångs skull så startar vi nästan sist! Det är 63 hundar i vår ring och Kiba går in som 61, så det är väldigt skönt. Slipper vi gå upp tidigt och sedan vänta så länge på finalerna(förhoppningsvis så tar vi oss dit^^).

Får skriva in resultatet imorn eftermiddag, när vi kommer hem ;D

Kram Jozzan och Kiba


Farlig, trots att jag är liten ;)

Igår när jag, Kiba och Fille åkte tåg upp till Stockholm från Södertälje, kom det på en stor doberman med matte, som satte sig på sätena bredvid oss. Båda hundarna ville kolla in varandra, så det gjorde de. Men då tyckte Kiba att den andra hunden var litet för nära hans flock, så han sätter igång larmet och morrar som tusan,(trots mina tillsägelser >_<) och den andra hunden blev jätterädd!
Det var faktiskt litet roligt, jättehunden på 40pannor blir rädd för min pälsboll på 3,5kg^^, dennes matte tyckte bara att det var bra att den blev litet försiktigare, så det var ju skönt. Inget gnäll om bjäbbig, liten råtta som många andra skulle bli. Bara för att Kiba har mer pondus än större ;)

Men, men, nu har vi lärt oss att storleken har inte mycket betydelse i djurvärlden ;D


13/9 2009

Då är det utställning igen! Även denna gång på Vallentuna, men nu är det en liten som deras brukshundsklubb har och det är cirka 200 hundar anmälda.
Kiba går för en gångs skull in nästan sist i ringen, så vi slipper vara där kl 8 =) Nu ska jag och mamma (och kanske Fille) inte åka förrän kl 8 upp dit.
Jag tror nog att det kommer att gå jättebra, behöver nog få i honom litet mera mat och träna litet på "UPP"(istället för "STÅ"). Känner att vi två som ekipage behöver öva litet på några småtävlingar inför Stora Stockholm nu i december!

Det kommer även vara en agilitytävling där, så Kiba ska få se vad det är hans "flickvän" håller på med och även det som han ska få lära sig nästa vår!

Så nu ska vi ladda inför nästnästa söndag =D

Kram Jozzan och Kiba!

Gå upp i vikt!

Nu har jag bytt mat för lilla Kiba, då jag är ganska trött på att höra att han är för tunn på varje utställning >_<
Så nu får han endast fryst kött och oj vad han äter =) vilket är riktigt kul att se, då han förut knappt tittat åt maten. Får hoppas att det hinner bli någon skillnad tills Stora Stockholm den 12december. Där hoppas jag att det går bättre än förra gången och att domaren inte är en gråschatteringshatare =P (åkte ut på en 2:a för han hade "fel" färg enligt domarn...).

Tycker att alla som har tid den helgen (12-13december) borde åka upp och kika på alla hundar, ska tydligen vara väldigt ballt och maffigt =)

Kram Jozzan och Kiba

RSS 2.0