Badat =)

Idag har Kiba badat för första gången med mig^^.
Tyckte att det var dags nu, har trots allt haft honom i snart 4månader.
Han tyckte att det var rätt trist, men gjorde inge större motstånd, Filip behövde knappt hålla i honom för att han skulle stanna i duschen. Riktigt fin blev han, men oj vad liten han är utan sitt ludd ;D syntes knappt där på golvet. Testade schampot mamma köpte igår och ett balsam som ska göra hans päls strävare, som man tydligen eftersträvar med denna ras.
Ska bara vänta på att lillkillen torkar så jag får se resultatet!

Kram Jozzan och Kiba =)

Eskilstuna och Kista

Nu har det blivit ändrade planer - IGEN! Ska åka till Eskilstuna med min lilla prins den 22 mars och ställa ut honom där. Blev ändring för uppfödarn har sin son helgen som Sollentuna är och hennes "meduppfödare" eller vad man ska kalla henne vill se hur min lilla hund ser ut i verkligheten, då han eventuellt ska paras med en av hennes tikar iår. Sedan kanske han får flyga iväg till Norge och dejta en tjej där. Undrar om han kan vara ifrån mamma (och om hon klarar att vara ifrån honom =S )!
Sedan blev det prat om Kista-mässan den 12/4. Han kanske ska vara med där. Hoppas det! Så han kan få litet officiella utmärkelser. Får hålla tummarna att vi kan åka till Västerås också, som är i slutet av april. Jag vill verkligen! Måste bara lära mig hur jag ska göra med honom och köpa matchande kläder...
Min instruktör sa att kavaj och finbyxor borde bli bra, helst i grått. Och ett par nätta skor om vi ska vara inomhus (verkar oftast vara det). Vädrar MQ-shopping nu... Måste även ha ett utställningskoppel åt Kiba.

Hur ska detta gå?

Kibas nya kompis Zeus

Idag var jag och Kiba och hälsade på den lilla valpen Zeus (det var rätt stavning), för att de ska få bekanta sig med varandra.
Allt gick bra, de busade som sjutton på slutet och båda två fick "kinesögon" för de var så trötta. Riktigt skoj hade båda killarna och jag tror att de kommer bli bra lekkamrater! Skönt att Kiba kan få leka med någon i sin egen storlek.
Här kommer en del bilder som togs:

Lekdags:

      

Jag fick ner dig =D           Nu fick jag ner dig ;)              Pass! tycks Zeus säga^^
           

Hejdå, vi ses nog snart igen =)

Zeus

Idag kommer Kibas nya lekkamrat hem till Södertälje. Han heter Zeus (reserveterat för skrivfel =S ) och är en blandning emellan vattenspaniel, pudel och papillon. Riktigt söt är han!
Han ska bo hos en av min mammas bästisar Tuulikki, som bor rätt nära oss och han ska vara här ibland och Kiba där ibland, ifall någon av oss inte kommer vara hemma så mycket under dagen.

Såhär ser han ut:

Ingen utställning 14/2

Fått besked om att uppfödarn glömde anmäla honom till hans utställning den 14/2 i Sollentuna. Det var verkligen tråkigt att höra, då jag gärna ville att han skulle få chans att träna på sånt innan Kista-mässan den 12/4 (http://www.stokk.skk.se). Men det ska bli en utställning den 28/3 istället. På samma ställe; Sollentuna.
Ska även fråga en av mina instruktörer om hon kan hjälpa mig litet med hur jag ska göra, då hon utbildar såkallade "handlers" som det heter på "deras" språk.

Vardagslydnad

Då var första kursdagena vklarad och det gick väl sådär, fast det var ganska förväntat, massor med nya hundar och människor. Då är det inte så konstigt att han går upp litet i varv och "struntar" i mig. Men att det var fler kursdeltagare än det egentligen skulle var störde mig en del. vi skulle egentligen ha varit runt 8-10, men vi är 14(!). För att några har ringt och tjatat så mycket, så de har fått plats... Ganska dåligt enligt min mening att de tar in fler än vad det ska vara, blir sämre kvalité på kursen.. Men men, bara hoppas tävlingslydnaden blir en mindre grupp.

Övade på att gå fot och sitta medan andra hundar går förbi. Gick rätt bra. Men nästa gång ska det gå bättre =)


Skola idag!

Snart börjar skolan!
Om några timmar ska vi åka ut till hundklubben för vår första lektion. Ska bli riktigt skoj att se om vi känner igen några från valpkursen, vet många som skulle behöva gå den här kursen så fort som möjligt.

Får se hur det går, jag tror Kiba kommer vara jätteduktig som vanligt!

veterinären... efteråt!

  Har inte hunnit skriva något här om hur det gick efter att vi fått hem Kiba från operationen. Han såg läskigt död ut när han låg nedsövd må jag säga =/ tungan hängde utanför och han var alldeles blodig på framtassarna efter att ha tagit bort tänderna. De fick jag för övrigt med mig hem och funderar på ifall någon kanske ska bli förgylld =)

  Väl hemma vaknade han upp, alldeles groggy skulle han prompt vandra omkring och man fick hålla i honom så han inte ramla. Han ville ligga alldeles vid dörren, så ingen kunde komma in på hela dagen. Efter ett litet missöde där han låg (råkade kissa på sig när han ville röra sig mot ytterdörrn) bar jag ut honom till granen för att han skulle kunna ställa sig där.
  Någon timme senare var han någorlunda pigg och skulle faktiskt ut själv, även om jag bar honom upp och ner för de 2 små "trappstegen". Han hann även med att skälla ut Madde när hon kom in genom dörren.
Äta gick även det bra och han bar omkring på sitt grisöra hela kvällen.

Riktigt skönt att han inte verkar må dåligt över de saknade tänderna!

RSS 2.0