Kursfinal 14/6

Jahapp.. Då har man kvalat in till kursfinalen i Västerås den 14/6.
Ska möta de 4 bästa rookiesarna från alla SHK:s avdelningar.
UNDRAR hur det kommer att gå... Det vi har svårast med är ju platsläggningen, den går nästan inte alls. Fast nu så kan jag ju iallafall gå några meter ifrån honom utan att han reser sig och springer efter =) alltid något!

Så nu blir det till att storträna på ligg-stanna kvar ;D

CERT och BIR!

Igår var jag och lillsnutten äntligen på väg till Österbybruk. Mamma och Tuulikki var jättesnälla och ställde upp att köra, då först Helena inte kunnat pga trasig bil och Johan varit tvungen att backa ur för att det hänt något.... Men, men hade väl ställt in mig på att bara få litet övning i hur jag skulle ställa min lilla hund då ingen av oss kan så mycket om vad vi ska göra därinne^^
Väl framme letade vi oss fram till vår ring och där var det PROPPFULLT MED KEESHONDAR! De var verkligen överallt och INGENSTANS. Kiba verkade tro att han äntligen hade hittat hunden som bråkar med honom på andra sidan spegeln (nej, han har fortfarande inte förstått att det är han själv^^) då alla har samma färg som honom ;)
När de äntligen var klara (det tog väldigt låååååång tid, fastän jag trodde att vi skulle komma precis när vi skulle in i ringen) skulle domarna ha kafferast.
Sedan var det äntligen min tur att gå in. Domarn tittade medan vi sprang runt i ringen och sedan blev det kläm och känn stund. Min lilla hund skötte sig utmärkt =)
När det var klart säger domarn; Give him everything! och ja, som sagt; jag fick alla rosetter som gick att få :D ; 1a, CertifikatKvalité och Certifikat. Senare så blev även Kiba Bäst-I-Ras och vi var vidare till Gruppfinalen.
Där åkte vi ut direkt, men det visste jag redan från början, Kiba hade ingen chans mot 20 andra CHAMPIONS, Junior som han är =)
Dagen slutade bra iallafall, han fick sitt första Cert och behöver nu 2 till, sen är han en liten champinjon själv^^

Keeshond:


Jag och Kiba:
   

Väntar med alla andra BIR-hundar:
 

Kiba hittade en kompis, en liten Pom som hette Rasmus^^;
 

Kiba
Igår när jag var ute med Kiba uppe i Djurgårn, så gick vi förbi en lyktstolpe med en affisch för Folkpartiet på väldigt låg höjd och min hund var duktig nog att PINKA på den^^.
Duktig Kiba, du kan din politik du ;D

   </3 

Brev på posten

Idag kom brevet om nästa utställning för Kiba!
Österbybruk den 23maj^^.
Han går in som nummer 31 i ringen och det är 28 Keeshondar före honom, så antingen är det 2 Kleinar före honom eller några avelsgrupper med Keeshondar. Hoppas att det är avelsgrupper, så att han har mindre konkurrens om han får gå vidare och tävla om bästa hane..
Vet att Julius kommer dit också och Molly(veterantiken som Helena har). Förhoppningsvis kommer det mest tikar, då behöver inte jag oroa mig SÅ mycket =)
Vill väldigt gärna ha en HP-rosett den här gången, SKK:s HedersPrisrosetter är SÅ FINA och STORA :D Måste ha en sådan att sätta på väggen!

Fick även röstkortsbrev med posten.. Inte för att jag har någon aning om vad det handlar om ärligt talat. Det blir väl IdiotModeraterna som vinner där också, så korkat som svenska folket är...
All makt åt Tengil ftw!

Kibas första fästing!

Nu har de jävlarna kommit =(
Jag har hittat en FÄSTING på min lilla hund.. Mitt på huvudet satt den!
Riktigt äcklig faktiskt. fast den måste precis ha satt sig där, då den var väldigt liten. Men ändå!
Usch...
Måste köpa något fästingmedel..
Någon som har ett att rekommendera?
Funderar på Frontline^^

Kram Jozzan och Kiba =)

Länge sen..

som jag uppdaterade här!
Haft massor i skallen och en hel del att göra, då glömmer man lätt bort detta skrivande tyvärr.
Kiba har hunnit med sin första officiella utställning; Lilla Stockholm i Kistamässan, där fick han en tvåa av den elaka domaren och vi åkte ut direkt =/ men, men sånt händer. Mammas kompis sa att de måste få sig en tvåa någon gång i livet, annars skulle de aldrig bli champions, så jag får väl tänka så^^.
Annars så har vi börjat med tävlingslydnad och det går bättre och bättre. Han kan faktiskt lägga sig ner utomhus nu och det är en väldigt stor grej för mig, då han knappt har velat ligga ner inomhus innan. Fot har han inte riktigt hajat än, särskilt inte när jag ska jogga lite, då galopperar han av bara faan...

Flyttat till Stockholm på halvtid har vi gjort oxå, Kiba tycker att det är väldigt kul att åka tåg upp^^. Fönsterplats ska han ha, annars blir det sura miner.


RSS 2.0