Valpar i vinter?

Fick den glädjande nyheten att min hund kanske ska bli pappa till vintern!
Helena hade pratat med en annan uppfödare som har en av hennes uppfödda tikar, Ditte, som verkligen ser precis ut som Kiba och hon tävlar i agility samt lydnad, så smart det borde hon vara ;) (precis som min hund *host*).
Kanske blir med Silje också, men Helena måste kolla hur Benson och en annan hane ser ut först, innan det blir något bestämt.

Men nu är det hårdträning som gäller för min lilla klutt inför LILLA STOCKHOLM i KISTA den 12april. Tycker att alla som kan ska komma och glo på min lilla prins ;) Fast det är jag som ska ställa ut, så jag kommer nog att göra bort oss båda -.- Vi kanske får hederspris för: vorst performance...

Här är bilder på damerna som Kiba kanske ska få leka med:

Ditte


Silje:

Första rosetten idag!

Idag blev det till att gå upp TIDIGT för att vara en söndag; 6.30, men vad gör man inte för att komma iväg till Kibas första utställning.
Hämtade upp Tuulikki först, sedan bar det av mot Sundbyholm, Eskilstuna.
Väl framme hittade vi de andra kleinspitzarna och roligt nog så hade alla anknytning till Helena, hon som hade Kiba innan mig och som jag delar honom med. Kiba fick träffa sin gamla sovkompis Abby som knappt har blivit större, bara mer fluffig och hon var verkligen SÖT. Träffade även Misty och Ginza, som bor med Abby (heter numera Chanel). Sedan var Gassi där och tillslut kom Helena med sina två veteraner; Toya och Molly. Toya är så söt man kan bli, jag tänkte NÄSTAN kidnappa henne^^. (Lillhamras hundar finns här).

Inne i ringen så var Kiba väldigt duktig, domarn var impad av hans färg och Helena tyckte han skötte sig mycket bra. Han fick ett första pris(en röd rosett) och ett hederspris(en Lila rosett), samt så blev han "reserv bästa hane" i sin ras. Gassi slog honom och blev senare BIG5.

Korten blev inget vidare, hoppas att de Helena tog blev bättre. Men här kommer några;





Abby:


Toya vinkar (suddigt pga sportmode på kameran =/ )



Fidde

Igår kom min mammas kompis Maria på besök och hon hade med sig sin kortklippta engelska springer spaniel Fidde med sig. Han och Kiba hade inte träffat varandra förut, så jag var beredd att ta undan lillklutten som han skulle vara för jobbig. Det gick hyffsat i början, om man bortser från att Fidde inte fick hälsa på Kibas "folk" och vice versa. Litet skoj att se min ulltuss mopsa sig mot en rätt så stor hund^^.
Några minuter senare (och litet skall från min hunds sida) var det lugnt och de ville till och med leka litet, så vi gick ut på en promenad runt kvarteret. Bara det att Kiba satt som ett plåster i Fiddes rumpa -.- Han tumlade ju runt litet när den större hunden lekte, men han tålde det, gick inte sönder =) Så små hundar KAN leka med större :P åtminstone min ;)

Mamma ska eventuellt åka till Nykvarn nästa vecka för att träffa de igen och då ska hon givetvis ta med Kiba tycker jag =) Få se hur det blir =)

Datalog på prov för en dag

20/3:
Idag åkte lillKiba med mig till Stockholm, för min mamma jobbade och Zeus skulle vara hemma, så då ville jag inte lämna honom själv. Vi skulle träffa min kompis Ida en stund och sedan åka vidare till Kungliga Tekniska Högskolan för att köpa tygmärken i Escapen(Datalogernas sektionslokal). Under tiden jag var inne i Esc, skulle Ida hålla i honom utanför, (trodde inte jag skulle få ta med honom in pga allergiker) men han fick följa med och alla låg på golvet och gullade med honom.
Så vi stannade kvar där några timmar, åt och pratade med folk, medan Kiba sprang omkring och skulle hälsa på alla.

Tror han gillade att vara en datalog, åtminstone när det inte var så mycket folk i lokalen.

Efter att flängt runt hela dagen, tog vi tåget hem till Södertälje och Kiba SOV resten av eftermiddagen. Riktigt trött blir man som tydligen student på prov ;)


Zeus och Kiba

19/3:
Idag var Zeus här och hälsade på och hans mamma bad mig ta några bilder på honom, för uppfödarn hade tjatat litet ;)
Så här är de små grynen ute på baksidan:
      

Kursfinal med mormor

15/3:
Idag var det kursfinal med mormor på Kibas schema, kompisen Zeus och hans mor följde med som stöd, då mamman skulle bort på kryssning till Åbo med Datasektionen.
Det gick väldigt bra, 115poäng av 160 lyckades de skrapa ihop, även om de fick väldigt dåkiga poäng på inkallningen som enligt rykten ska ha varit fenomenal, men det hände ju en liknande insident förra omgången Kiba var med, så det kanske är standard ;)
Att Zeus var med tyckte Kiba var litet konstigt, det här är ju min skola, tycktes han tänka. Och här får man INTE leka, det visste Kiba, men inte Zeus, så de hade det litet jobbigt på den biten. Zeus älskar som sagt att leka^^,

Litet tråkigt att lämna gruppen, men ser nog några eventuellt i tävlingskursen som börjar den 1April!

Sista kursdagen Vardagslydnad

Idag ska Kiba åka till sitt sista kurstillfälle i hans nuvarande kurs, men inte med mig, utan med MAMMA(Kibas mormor)! För jag ska åka bort över natten och har haft det bestämt sedan länge =/ Lite trist att kursen skulle sluta precis idag, då det från början inte var så.. Men men, skulle varit skoj att se mamma springa runt där med min ulltuss och Zeus och hans mamma ska tydligen följa med (och göra det litet svårare för mamma att hålla koll på Kiba ;) ).

Jag tror nog att det går bra och förhoppningsvis tar Tuulikki med sig kameran så vi kan föreviga deras uppvisning :D

Benson; Kibas kullbror

Kibas helbror Benson åkte till vidare Norge en kort tid efter att ha anlänt till Sverige med Kiba när de var små och efter att ha tittat på kennelns hemsida (där han bor) och de inte hade uppdaterat sina bilder på honom, bestämde jag mig för att kontakta de häromkvällen för att se om de hade litet mer aktuella bilder på brorsan hans.
Jag fick svar att även han var ute på foder och bor sedan några veckor tillbaka hos en familj i Norge. De har en liten hemsida om sin nya familjemedlem och en del kort. Han är riktigt söt, liknar Kiba en del, men är mörkare än min lilla gullboll.
Den som är nyfiken kan glo in på sidan: (förbered er på det norska språket ;D )
Benson - en kleinspitz

Fick även kommentaren av kennelägaren att Kiba såg mycket fin ut =D (skickade med några bilder på honom i mailet^^).

Kram Jozzan och Kiba

Kiba som valp:


Benson som valp:

Snöig promenad fortsättning

Igår var vi ute på tur igen och den här gången var det hela familjen Datanörd som var med =) (jag, Kiba och Fille Flame).
Jag hade tryckt min systemkamera i händerna på Filip och beordrat honom att fota som tusan och efter att ha hjälpt honom med att få fram sport-funktionen så togs det bilder, MASSOR MED BILDER! Hela 756st(!) blev det och många bra till min stora glädje!
Då det var väldigt djup (och blöt) snö så fick min lille Kibplutt fullt med snöbollar i sin långa päls och vi var tvungna att gå hem tidigare än vad vi ville.. Kul hade vi dock^^. Till och med Filip ;)

Här är några av alla bilder:
     

      

    

    

Sista kursdagen

Då har vi varit på vårat sista kurstillfälle i vardagslydnad jag och Kiba. Kursen slutar dock inte förrän på söndag och då ska mamma åka dit med honom *fniss*.
Vi hade teori där det var en av instruktörerna från hundklubben var där för att prata om skador. Var rätt intressant och lärde mig hur man bandagerar tassarna på de små krakarna och litet annat smått och gott. Hon visade även hur man själv kan skrapa bort tandsten och klippte klorna =)
Innan vi gick hem för dagen provade vi att hoppa över ett lydnadshinder och Kiba var en av de få som INTE sprang förbi hindret, eller gjorde som Sigge; välte hela shiten =D. Matte blev stolt över sin lilla ulltuss. Tyvärr för mörkt för kort dock, men hade varit skoj att ha =)

Kram Jozzan och Kiba

Snöig promenad

Idag var Zeus här igen och det var full fart som vanligt.
Då det snöade så fint, bestämde jag mig för att ta ut de små rackarungarna på en tur ut i området. Att gå med 2 stycken busiga valpar/unghundar är inte det lättaste måste jag säga. Kiba försökte gå fint, men eftersom den lille ville leka hela tiden, trots mina tillsägelser, så kunde han inte motstå det alla gånger.
När vi väl kom fram till skogen släppte jag Kiba och det blev litet bättre med slitandet i kopplet från Zeus sida, men inte mycket. Efter ett tag tröttnade jag och släppte honom oxå, för kommer Kiba till mig, gör han det med. Sagt och gjort, de lekte utav bara tusan och rumlade runt i snön, hoppade upp och ner på stenar med mera. Riktigt kul =)
Och varje gång de kollade efter mig fick de beröm och inkallning följd av godisbitar^^. De blev snabbt duktiga på att hålla koll på mig ;)

När vi väl var på väg hem ringde Fille och stod tydligen utanför min dörr som ingen öppnade trots hans knackningar (katterna har inte lärt sig att öppna^^). Han fick gott komma och möta oss, så fick han ta hand om Kiba resten av vägen(båda hade koppel igen och det gick inte bättre på vägen hem).

Väl hemma sov de små grisarna GOTT!
Tyvärr fick jag inte med mig kameran ut, men här är några från förra gången de sov som små nassar:
     

Trötta pojkar

När jag klev av bussen idag så möttes jag av 4par blöta tassar som studsade runt mig.
Mamma hade hand om lilla Zeus idag och hon, Kiba och Zeus gick på en liten tur till busshållsplatsen när jag väntades anlända. De blev väldigt glada när en till människa ur "flocken" "joinade" de =)

Väl hemma dröjde det inte länge innan de slocknade på varsitt ställe; Zeus bredvid mammas ben och Kiba kurade ihop sig i mitt täcke i sängen som var rejält ihopknögglat. Riktigt söta var de och jag tog lite bilder, som dessvärre är lagrade i min dator (sitter på mammas då Kiba fått för sig att internetsladden som går ut ur mitt rum är EVUL med stora bokstäver... Andra han äter upp för övrigt...) men jag slänger upp de imorn när Filip (som skulle passa lillkillen från att äta sladd) köpt en ny sladd efter mycket tjat från mig ;D

Kram Jozzan pch Kiba <3

STÅ!

Jag och Kiba har börjat träna på kommandot STÅ! om kvällarna. Använder mig utav den fina klickern jag köpt av mamma och tycker att det går rätt så hyffsat. (Har man kycklinggodis att ge honom när han varit duktig så "lär" han sig fortare ;) ).

Detta är inför utställningen den 22mars på Eskilstunas travbana Sundbyholm och "Lilla Stockholm" på Kistamässan(STOKK) den 12april. Jag har även fått tips på hur jag ska göra av en av instruktörerna på hundklubben =)

Vi får hoppas att han sköter sig och tar hem lite rosetter till sin mamma ;D


Aggressiva hundar...

Idag var vi på hundkurs igen och det gick verkligen inte bra. Kiba ville mycket hellre nosa i backen än lyssna på mig, vilket var litet jobbigt. Han kom inte ens rusande som ett skott när vi övade inkallning och det var nog första gången =S . Sen att det var en löptik med bland alla andra gjorde väl inte saken bättre :P

Men till rubriken:
Vi har en hund i vår grupp som INTE gillar andra hundar, fast har han aldrig gjort något mot någon. Tills idag vill säga... Vi övade inkallning och alla hundar som inte är därframme och ska kallas in är kopplade hos sina hussar och mattar under tiden. Då det var dennes tur satt han så snällt kvar tills matte sa "hit". Men han sprang inte till henne inte.. Utan rätt på närmsta hund som fanns att tillgå och ANFÖLL =S. När han släppt den första hunden sprang han vidare mot oss andra, det var riktigt läskigt faktiskt, tänkte bara att om han kommer nära min guldklimp kommer han fanimig springa mot honom och skrika. Hade han fått tag i Kiba hade han säkerligen blivit väldigt söndertuggad då detta var en mycket större ras.
Hunden lyckades nästan få tag i en till innan han blev infångad. Men tro inte att matte gjorde det, nej hon sprang bort från den och trodde att han skulle komma... Vilket han bara tyckte var skönt verkade det som. Riktigt självständig den där.
Andra gången vi skulle öva på detta hade instruktörerna honom i en jättelång spårlina för att kunna ha koll på honom om detta hände igen, vilket såklart var fallet. Hunden sprang fram till matte, snodde godisen ur handen på henne och rusade sen i full fart mot närmsta hund för att flyga på denne i strupen. Instruktören höll som tur var linan kort så han inte mådde fram, men det var inte många centimeter ifrån..

Vad ska man göra med såna här hundar? Munkorg eller spruta?
Jag vet iallafall att jag aldrig kommer vara i närheten av honom mer under den här kursen!

(detta är inte hunden ifråga)

RSS 2.0