Spanar!

Kiba har hittat en ny hobby, titta ut genom vårat fönster!




Träning med Ceus och Toya =)

Igår åkte alla hundarna och mattarna ut till Södertälje Hundklubb för att träna litet.
Toya hade det väldigt skönt, då hennes största uppgift var att vinka litet för att få godis^^
Småkillarna däremotfick det litet jobbigare, först så fick de leka av sig rejält, de hade ju faktiskt inte träffats på väldigt länge. Sedan tog jag Kiba åt sidan och vi övade på att sitta kvar och jag testade litet fjärrdirigering (få honom att sätta och lägga sig medan jag stod ca 15m bort). Kollade på Svenska Brukshundsklubbens hemsida och tydligen så är det inte förrän i klass 2/3 som det förekommer, så min hund är duktig ;D
Testade även att sätta honom och Ceus med 5m emellan varandra och vi förare gick iväg ca 10 m, medan mamma (och Toya >_<) gick i åttor runt småkillarna. Kiba tyckte att det gick an med mamma, men när gammeldamen kom tultande var det för roligt för att riktigt vilja ligga kvar. Sånt som händer med ungtuppar =)

Summa sumarum så var de väldigt duktiga allihopa och nu vet jag att jag kommer klara rookien galant och även kunna starta i klass 1 snart, måste bara få min skrutt att fatta det där med apport, nån som är bra på att lära ut det?

Kram Jozzan och Kiba! 

Bästa Juniorhane på Rosvalla =)

Igår blev Kiba bästa Juniorhane bland kleinarna och han fick även ett HedersPris för lovande Unghund av Domarn, vilket jag blev väldigt glad för.

Träffade även Dittes kullsyster Lillhamras Evita Peron och hennes son "Bruno". De var ett par trevliga och väldigt söta små hundar^^.

Nästa söndag är det Vallentuna som gäller och där kommer det nog att gå ännu bättre ;D

   

Ögonlysning

Idag var lilla Kiba på ögonlysning och allt blev utan anmärkning, vilket är väldigt bra!
Jag och Helena blev väldigt glada, även om hon trodde att allt skulle vara bra, då det tydligen är väldigt ovanligt att exemplar av den här rasen som har ögonhinnelossning eller PR. Tur iallafall säger jag bara!



Ditte (och Toya)

Lovade förut litet bilder på mamman till Kibas blivande kull (Hoppas hoppas ;D )

Ditte(Lillhamras Edith Piaff)


Mor(Toya) och dotter(Ditte):



Snart är det Nyköping!

4 dagar kvar till Nyköpings Nationella utställning =)
Hela 10 kleinspitz är anmälda och för en gångs skull så vet jag bara en som kommer dit :S
Hoppas på att det ska gå bra för min lilla klutt och det kommer det nog att göra också.
Ska även träffa Filles mamma därnere, som ska ställa ut sin kompis Lagotto, det kommer att bli intressant att se!

Har även anmält oss till 2 stycken små utställningar i september, en i Sollentuna Rackethall och en på Vallentuna Flygfält. Dessa ska vi åka på mest för tränings skull =)

Någon annan som ska till Nyköping? =)

Ditte <3 Kiba

I helgen så har Ditte(Lillhamras Edith Piaff) varit här och lekt med Kiba på fredagen och lördagen =)
Så förhoppningsvis så blir det en massa valpar runt den 5e oktober!
Riktigt roligt var det att se en annan grå, har ju bara sett alla på bild förut. De var väldigt lika, Kiba hade mer markerade glasögon bara och litet mindre huvud.
Så fina valpar borde det definitivt bli ;D

(Bilder kommer strax upp)

Fint besök =)

Nu i helgen så har vi haft Julius(Lillhamras Drakkar Noir) här, då han ska flytta ner till
Kennel Sparvöga idag(söndag). Egentligen skulle han bott hos Helena, men hon har en löptik hemma hos sig, så det skulle bara bli jobbigt för allihopa =)

Kiba är väl inte SÅ glad över detta, han måste ju nu dela(!) min uppmärksamhet med en annan och dessutom så lånar Julius hans leksaker. Detta är svårt för min bortskämda lilla prins^^ Dock så har det gått väldigt bra, trots litet gruffande pojkarna emellan ;)
Tur att storkillen inte bryr sig så mycket om min lilla pluts gläfsande^^


(Tyvärr så glömde jag kameran i Södertälje, så det blev inga bilder =()

0/0 på knäna^^

Min lilla hund har nu blivit kollad på sina knäleder och han har inga problem med de, så nu är det nästan helt klart för att han ska få para Ditte när hon börjar löpa =) Det som är kvar är att kolla ögonen. Förhoppningsvis så är det även 0/0 där med och då kommer vi få en liten valp lagom till jul^^

Nu börjar det närma sig nästa utställning i Nyköping och jag har faktiskt tagit mig tid och tränar litet extra på kommandot STÅ, eftersom det är snyggare om han kan stå bra själv =)
Veckan efter ställs han ut på Vallentuna flygfält om ngn är intresserad av att komma och glo. Förhoppningsvis så går det bra för oss!


RSS 2.0