Nallen is BACK!

YAAAAAY! sa Kiba igår när mamma lagat Nallen =)
Såhär glad var han när hans bästkompis kommit tillbaka från sykorgen (pga avbitet ben) =(


Kurser anmälda =)

Sådärja!
Nu har jag anmält Kiba till både vardagslydnadskursen och tävlingslydnad -Rookie-kursen på Svenska Hund Klubben^^. Det ska nog gå riktigt bra, ifall allt går i samma takt som det gör nuförtiden!
Har även pratat med Helena om vilka utställningar det blir för lillkillen och troligtvis blir det någon utav de i Sollentuna i februari. Roligt, roligt! Längtar tills vi kan få sopa banan med hundar på andra ställen än valpkursen ;) .

Ha det bra / Jozzan och Kiba!


Avslutning igår!

Igår var det avslutning på valpkursen och det blev ett litet slutprov och fika. Men innan provet skulle de små valparna leka av sig litet. Och till min stora förvåning så sprang Kiba fram till de andra redan från början! Fast han skällde som en galning och lekte "polis" när de andra lekte för tufft med någon annan. "Så där får du inte göra!" tycktes han säga =)
Riktigt söta var de^^.

På provet gick det väldigt bra för alla, även mig, trots att Kiba körde Tailas hip-hop-dans innan han förstod att det skulle vara "balett"...
Vi fick alla ett varsitt diplom och vi pratade litet om nyårsafton med mera. Hur vi skulle göra med våra småvalpar när idioterna häromkring börjar skjuta sitt jävla shitfyrverkeri. Sedan blev det kursprat och alla sa Hejdå.
Fast Kiba, Diesel och Sonny fick leka litet till efteråt. Det var riktigt kul att se min lilla ulltuss springa ifatt de andra pojkarna (de är ungefär dubbelt så höga som Kiba och väger 4gånger mer) och "säga åt de(Diesel)" när leken blev för mycket. Det knasiga var att Sonny tog åt sig av Kias bannor som egentligen var riktade till Diesel. Så hans beskyddning gick inte riktigt hem hos småpojkarna. Stackars polisen =/
men glad var han ;D

4e lektionen =)

Nu är det söndag och dags för lektion nummer 4. Inte var det många som kom idag heller, vi var bara halva truppen med valpar. Fast det tyckte både jag och Kiba var skönt, dock så var den ganska störiga jaktvalpen där och skällde halsen av sig(som vanligt).
Den här gången var vi tvungna att låta Diesel (jaktvalpen) att leka med en av instruktörernas hundar, för han var för på våra hundar (skönt! var min första tanke). Så till min STORA förvåning började faktiskt Kiba leka med de andra två valparna som var kvar vid oss (Bella och Molly). Riktigt skoj att se honom busa runt med andra (även om det är rätt skönt att han alltid är vid min sida annars).
Övade på inkallning (var tvungen att visa att min hund faktiskt kan springa runt mig och ställa sig på rätt sida vid en inkallning ;) ) och att möta folk med hund. Gick kanon.

Väl hemma var Kiba TRÖTT med väldigt stora bokstäver.
Riktigt duktig är han mitt lilla monster =)

Ute och lekte på fältet

Idag blev det första långpromenaden för oss på länge, då jag har känt mig krasslig ett tag nu.
Vi skuttade iväg till fältet bortanför vårt hus och övade på att stanna KVAR när mamman säger till =) Det gick bra, han fick ju kycklinggodisar som belöning så ;)
Sedan blev det bara naturligt att öva inkallning, då Kiba var så ivrig att springa före mig ganska ofta. Att han sedan fick öva på att gå runt mina ben och ställa sig på min vänstersida var inte heller så svårt enligt honom. Han är så duktig, mitt lilla barn =D


Blivande lydnadschampinjon?

Igår var det skola för Kiba igen! Han var litet kaxigare när det gällde att busa med de andra hundarna, men endast när mamma(Jag) hade honom i kopplet, annars så var han litet tråkig och ville vara ensam med mig. Så fort de andra kom i närheten och ville leka sa han ifrån och fattade de inte det sprang han efter de en bit och skällde ^^.
Riktigt söt var han.

När småbarnen sprungit av sig (och Kiba "motionerats" av sin omkringgående mamma 8-) ) skulle vi öva på att gå fint i koppel. Tydligen är jag den enda i min grupp som INTE har en hund som drar hela tiden! Så medan de andra fick hjälp av instruktörerna (hon med rottisen fock nästan en privatlektion eftersom hon knappt har koll på sitt odhur för fem öre-.-) gick jag och Kiba och övade "fot" och att strunta i andra hundar när vi går förbi de.
Det sista vi gjorde var som vanligt inkallning och han kom lika bra som vanligt, bara det att han inte är lika snabb som de stora hundarna ;) .

Väl inne i stugan igen, gick instruktörerna igenom sjukdomar och vad som fick ges till hunden och inte, etc. Lärorikt och intressant. Fick även förklarat för mig hur man gör vid ormbett på hunden(så som instruktörn sa till oss ägare att vi skulle göra med våra egna hundar). Har man en liten Kiba, lyfter man upp den. Har man en annan av hundarna från kursen (utom rottweilern) tar man de som ett ok över axlarna och bär med de. Hade man däremot rottisen och var lika liten som ägaren (hon är litet större än mig bara) skulle man lämna den i skogen. Väldigt snällt uttryckt (;

Efter kursens slut, visade vi upp vårt lilla trick; Kiba kan dansa! Och fick höra av den strängaste intsruktören Marianne att vi borde satsa på lydnad, jag och Kiba, då han redan nu är väldigt duktig och för att han går efter mig väldigt bra redan =D. Så det var ju kul att höra och det ska vi satsa på^^.

Julklappar forts.

Yes, jag fick den =D Då var mammas julklapp fixad, blir den där väskan hon tjatat om i typ ett halvår. Nu är det bara Jullans klapp kvar, ska hon få ett spel eller några filmer? Hjälp mig!
Sedan köpte jag två julklappar till mig själv också... Hittade två böcker ur serien som jag läst rätt så länge nu, men aldrig fått tag i alla böcker;
Sagan om Drakens Återkomst! Fixade hem bok 1 och 3 för bara 120kr tillsammans med frakt ^^. Väldigt bra pris om man jämför med Akademiebokhandeln som säljer de för 270kr/st =P

Kiba fick även han litet presenter idag; ett nytt lättare koppel i mörkgrönt som matchar hans lilla halsband samt ett nytt halsband som han ska ha i skolan så han förstår vad det är frågan om när vi åker i bilen ;) .

       

RSS 2.0