Ringträning

Nu bär det iväg mot Rinkebysvängen där några av SKK:s domare har ringträning varannan tisdag =)
Hoppas det är bra, så vi får rejält med träning inför Surahammar och Stora Stockholm!

Kram Jozzan och Kiba

Hundcoachen

Jepp, idag var han på DjurMagazinet i Södertälje och vi passade på att åka dit för att få tips och råd vad gäller den lilla juvelen här hemma, han har ju börjat vakta mamma som tusan nuförtiden -.- Fick rådet att när andra kommer med sina hundar till oss så ska Kiba få vara fritt i t.ex. köket eller vardagsrummet, men inte få komma fram, utan den främmande hunden ska få komma in i rummet där han befinner sig. Då borde det vara mer okej för vår hunds del och därför behöver han inte vakta. Tydligen så har vi bara gjort det "värre" genom att sätta honom på behörigt avstånd och sagt åt honom att stanna där och sedan få gå fram. Skapade tydligen kokande kastrull-effekt i hjärnan på lillkillen och gjorde honom bara mer på att få komma fram till nykomlingen. Hoppas det fungerar nu =)
Sen frågade jag även om han hade något tips på "stå"-kommandot, men hörde mest att det var bra att jobba med klicker.
Köpte även hans bok och Kiba fick den signerad med en liten hälsning. Visade också hur lillen kunde dansa och de stora karlarna skrattade litet åt han^^. Tyckte väl att han såg rolig ut, med framtassarna tätt bakom öronen, ståendes på bakbenen.

Kim på Djurmagazinet tog en bild på oss där, så undrar om vi kanske kommer med på deras hemsida sen, får hålla utkik ;)

Rör inte min tjej!

På våran nuvarande kurs har Kiba hittat en liten tjej som han tycker väldigt mycket om; en tibetansk terrier som heter Mira. Det är inte bara han som gillar Mira, utan den stora rottisen Buster gillar henne med, men hon gillar inte honom.
Förra gången på vår kurs när Buster var med, så kom han litet nära tjejen och hon började trava därifrån, och han efter, med matte släpandes i kopplet. Då blev min lilla ulltuss sur. Väldigt sur. Han ställde sig emellan och morrade. Såg riktigt roligt ut^^

Så rör inte min tjej! säger Kiba ;D

Valpar

Har hört från Toni idag(hon som har Kibas valpar) och de små liven blir bara fetare för varje dag =)
Hon har även satt ut en ny bild på de och då mamman hela tiden hoppar framför kameran när hon försöker fota de en och en, så blev det en gruppbild^^.

Unda Marina

Allergisk reaktion!

Idag var jag med om en riktig skräckupplevelse med lilla Kiba.
Vi hade kommit hem från veterinären efter hans 2a rabiesspruta och han kliade sig väldigt mycket på stället som sprutan tagits. Tänkte att det kanske var litet klåda efter sprutan och sedan var det inte mer med det.
Tills cirka 15minuter senare, när hunden springer runt i hela huset och kliar sig på allt som går att få tag på, då gick jag till honom för att se vad han höll på med. Synen av honom sitter fortfarande kvar i bakhuvudet på mig.. Hela ansiktet var jättesvullet, näsan var dubbelt så stor och han kunde nästan inte öppna ögonen, så svullet var det!
Detta var riktigt läskigt och jag vill inte vara med om det igen =S
Mamma ringde veterinären som sade att det var nässelutslag, något som tydligen kan komma på valpar efter första valpsprutan och det brukade gå över på några timmar, så då lugnade jag ner mig litet. Skulle det dock bli värre så var det bara för oss att åka till närmaste djursjukhus..

Nu har det mesta av det gått ner, så allt borde vara borta imorn bitti!

Ingen rolig erfarenhet, men nu vet jag(och ni) att nässelutslag kan bryta ut även när de får en rabiesspruta och inte bara vid valpsprutorna(som är vanligast).

Kram Jozzan och en hängig Kiba

Gör din hund utfall mot andra hundar?

Fick några jättebra tips under senaste kurstillfället på hur detta går att fixa! (Instruktörerna hade haft problemhundsutbildning under helgen och var väldigt ivriga att dela med sig).

Först så tipsade de om en ny sele som istället för att ha fästet för kopplet bak i nacken, har det fästet mitt på bröstet och när hunden gör ett utfall, så kan föraren rycka till litet och hunden "snurrar" runt i luften och utfallet stoppas. Har sökt på namnet, men hittar inte rätt produkt. Dock så borde vanliga djuraffärer så som Djurmagazinet eller Sea ha sådana här selar till försäljning.

Andra var att 1/3 av promenaden ska hunden få gå och nosa, samt göra ifrån sig.
Resten av promenaden ska hunden vara i en "tårtbit", alltså emellan en liten bit bakom och en liten bit framför dig, du ska ha kopplet rätt så sträckt och gå i din egen takt. Hunden ska följa med och du går "din egen" promenad.
En av mina instruktörer hade testat detta i 3 dagar nu och hon har redan märkt skillnad! Inga utfall eller gruffande! Ska själva testa detta med Kiba, inte för att han gör utfall, utan för att han nosar och ska hälsa på ALLT. Ganska jobbigt^^

Kram Jozzan och Kiba

Kurstillfälle krockade med ringträningen =/

Då det blev ett extrainsatt kurstillfälle igår och jag kände att kursfinalen närmar sig, så fick utställningsträningen hoppas över. Jag får åka dit nästa gång(27/10), som är efter min nuvarande kurs är slut!

Det var väldigt skönt att det bara var 4 stycken ur kursen som var där, visserligen så hade vi bara en instruktör att dela på, för Yvonne(instruktör nummer 2) var på styrelsemöte på SHK.
Vi fick gå igenom Rookiebanan en gång och mycket gick bra, även om harkluttar och Toya störde litet -.-

Jag fick höra att vi måste träna på "ligg"-"stanna kvar" och jag måste öva på att hålla mitt huvud still när jag säger kommandon... Annars så räknas det som dubbelkommando, vilket ger poängavdrag och det tycker vi INTE om =)

Nu ska vi träna och jag ska försöka skaffa mig en krage som håller fast mitt huvud^^

Kram Jozzan och Kiba!

Namn på den lille^^

Jag vet att det är ganska så fånigt, men jag har nu kommit fram till 2 stycken alternativ till vad den lilla valpen ska heta;
Riki eller Egon.
Riki efter min favoritserie Silver Fang, det är hans pappa och Egon för att det låter så himla töntigt =D

Känns som om jag går saker i förväg nu, då vi inte ens bestämt oss för vilken valp det blir, men jag vill verkligen ha den där lilla gråvita hanen! Hoppas att min uppfödare vill ha den oxå och att den kommer att bli snygg som stor!

Kram Jozzan och Kiba =)

Söta barn!

Har fått några bilder på Kibas valpar från Toni =)













Reklam

Såg att SHK Södertälje har lagt upp en bild på mig och Kiba från deras Hundens Dag =)
Tyvärr så ser ingen utav oss särskilt charmiga ut, jag gör någon konstig min och Kiba verkar vettskrämd >_<

Men folk säger ju att det inte finns något som heter dålig reklam ;)

Skogstur =)

Var ute med mamma i skogen med alla hundarna idag och kom ihåg kameran!
Låter bilderna tala för sig själva =)








NU HAR DE KOMMIT!

Igår fick vi de roliga nyheterna att Kiba har blivit 4-barnspappa!
Det kom ut 3 stycken hanar och en tik. En hane och tiken såg ut att vara svarta (de gråa föds svarta så hoppet har inte slocknat ännu om att få en grå tik till huset^^) och de andra hanarna verkar bli particolor*, vilket jag tycker är jätteballt! 2 stycken gråa som får fram två particolor, måste vara Toyas gener som slagit igenom!

Så nu håller vi alla tummarna på att de som ser svarta ut ljusnar under de närmaste dagarna och blir GRÅA! Annars kanske det kommer hit en svart tik, vem vet?

Kram från lyckliga Jozzan och stolta Kiba!

*Particolor betyder att hunden har minst 50%vitt på kroppen och resten en annan färg =)

Hundens Dag på SHK Södertälje

Idag åkte vi tidigt till hundklubben här i Södertälje.
Toya och Kiba fick glatt sitta i samma bur ut och båda försökte tränga sig ut först när vi kom fram.
Jag anmälde båda till drive-in-utställningen och sedan var det bara att gå till ringen och vänta, jag hade nummer 10 och mamma 9. Hon verkade mest förvirrad och undrade hur det här skulle gå? Hon hade ju aldrig visat en hund förut, men eftersom Toya är veteran i ringen så gick det utmärkt. Hunden satte sig dock några gånger för att vinka till domarn, men sånt får gamla damer göra när de är så söta som hon ;)
Kiba sprang in därnäst och vi gick sedan vidare till final.
Molly var även där och hon fick också gå vidare.

Sedan tittade jag och Kiba på poliserna som hade uppvisning och när deras bil kom tjutande över gräsmattan blev lillkillen rädd och morrade sedan hela vägen förbi den konstiga stora saken(bilen).

Klockan elva var det dags för agilityuppvisning som jag tyvärr missade, men vi hann precis i tid til att få prova på själva, vilket han tyckte var roligt. Tunneln och A-hindret var inga problem och "hopp" kan han ju sen länge =)

Vid 1 var det dags för final och vi fick springa runt i BIS-ringen den här gången också (jag börjar bli för bortskämd, hur ska det gå på Stora Stockholm om vi inte får bra kritik =S ), men vi åkte ut i första gallringen. Tyvärr så gillade domarn stora hundar mer, för det var det enda som var kvar. Aja, det är en nog annan domare nästa gång.

Ska även säga stort grattis till Molly som blev 3-BISVeteran!
Bilder sätts in så fort som möjligt.

Kram Jozzan och Kiba!

rättelse..

Skrev förut om ringträning med 2 stycken väldigt duktiga domare och handlers (Eva Persson och Svante Frisk). Deras nästa ringträning är den 13 OKTOBER, inte september ;)

(Tack mamma som såg det^^)

Hundens dag imorn

Imorgon på Södertälje Hundklubb så är det "Hundens Dag" och det innebär att de har en liten drive-in utställning, polisen är där och visar sina hundar, andra lydnadsekipage visar upp sig, samt agilityekipage visar vad de går för. Efteråt så kommer vi att få prova på agility och det kommer att bli väldigt spännande, eftersom det kommer att bli huvudsysslan i vår, förutom att ställa ut Kiba och hans son/dotter som vi kommer att ha =)

Även Toya och Molly ska ställas ut, så jag har med mig kameran och kommer fota ^^ Ska bli väldigt skoj att se vad de får för kritik och om de klår Kiba.

Kram Jozzan och Kiba

Spetsigt värre ;)

Igår passade jag på att ta ut alla spetsarna i skogen( Kiba, Toya och "dagisvovven" Molly ).
Först så var det ett himla virrvarr med koppel. Kiba så långt framför mig som han fick(han ska alltid gå först^^), Molly bredvid mig och Toya så långt bakom det gick (hon vill hellre gå med min mamma, utom när jag har köttbullar i fickorna :P).

Efter att vi kommit en bit på vägen mot skogen, släppte jag Molly, hon brukar alltid hålla sig runt mig ändå och kommer glatt när jag ropar. Kiba fick även han bli av med kopplet när vi väl kommit in i skogen, men Toya fick snällt ha sitt kvar.
Dock så släppte jag henne litet senare, men hade henne strikt under uppsikt hela tiden för hon vill gärna börja gå hemåt av sig själv för att komma hem till mamma ibland. Men hon sprang på så glatt och hängde med, bara jag ropade på henne litet då och då, när hon stod och nosade litet för mycket på samma ställe.
Det var så skoj att vara ute med alla 3 spetsarna, såg så gulligt ut^^ en vit och grå, en grå och en svart, SÖTT! Och ingen är från Sverige från början, men nu bor de i samma stad, litet roligt faktiskt.

Hela promenaden gick bra, fram tills Toya såg skogsbrynet och tänkte "nu ska vi HEM!" och travade glatt iväg... Jag blev mindre glad... Tur att Kiba trodde att hon ville leka(då hon rörde sig litet fortare än vanligt) och sprang ifatt och fick stopp på henne =) Då åkte kopplet på väldigt kvickt igen. Tur att hon är så gullig och vet när hon ska sätta igång vinkandet ;)

Så summan av kardemumman är väl att 3 spetsar är väldigt kul att ha med ut i skogen, även om en är litet väl hemsjuk :D

Kram Jozzan och Kiba!

RSS 2.0