Kiba blev BIG3!

Idag var jag och lillkillen på utställning, med min mamma(chaufför) och Fille(fotograf).

För en gångs skull så startade Kiba nästan sist, men vi var där ganska tidigt ändå, stressad som jag är.. Men medan vi väntade hann vi se en hel del hundar och mamma träffade en gammal jobbarkompis som ställde en kompis valp, väldigt söt vit herdehund, som blev BIG3-valp i grupp 1.

Träffade även på 3 stycken mittelspitz, en svart valp och två stycken vuxna hundar. Allihopa var/skulle bli agilityhundar och de större hade tävlat i landslaget några gånger, vilket är ganska häftigt. Annars så är det ju mest sheltie i de lägre(i storleken) klasserna. De äldre var även från en utav kennlarna jag har tittat litet på, då det kanske skulle vara skoj att ha en mittel sedan och tävla agility med den och Kiba. Men det lär inte hända på några år =)

Sedan var det en väldigt massa människor som undrade vad Kiba var för ras och en frågade även om han var från Helena(vilket han ju är), tjejen som frågade var en gammal pomeranianuppfödare och visste tydligen om en kleinuppfödare som hade mest grått och var kanske ute efter något större ^^.

Själva domaren idag var väldigt bra, dömde riktigt bra faktiskt. Det var 2 stycken rottisar t.ex. (2års hanar) som knappt kunde gå i koppel(gick mer baklänges än framlänges) och ville inte visa tänderna, de fick råden att gå hem och ÖVA litet mera inför nästa gång. Roligaste i det hela var att det var uppfödaren som hade den ena hanen och verkade vara någon kompis till henne med den andra (kullsyskon) och en uppfödare borde väl veta hur man får en hund at gå i koppel?! Många andra fick ungefär samma råd, en liten unge som gick med sin helgalna japanska spets som INTE ville trava, den körde någon konstig pass/galopp istället.

Men Kiba var iallafall JÄTTEDUKTIG. Han stod perfekt och tenderade inte till att sitta en enda gåg, vilket gjorde hans mamma lycklig ;)
I BIGfinalen så satte han sig däremot e gång, men då tittade domaren precis bort så det var ju tur =) Vi blev som sagt BIG3a och blev slagna av en veteranvästgötaspets och en eurasier som tydligen i princip var född i ringen, så jag är väldigt nöjd med dagen!

Bilder sätts in så fort kameran kommer upp till Stockholm ;)

Kram Jozzan och Kiba!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0