Aggressiva hundar...

Idag var vi på hundkurs igen och det gick verkligen inte bra. Kiba ville mycket hellre nosa i backen än lyssna på mig, vilket var litet jobbigt. Han kom inte ens rusande som ett skott när vi övade inkallning och det var nog första gången =S . Sen att det var en löptik med bland alla andra gjorde väl inte saken bättre :P

Men till rubriken:
Vi har en hund i vår grupp som INTE gillar andra hundar, fast har han aldrig gjort något mot någon. Tills idag vill säga... Vi övade inkallning och alla hundar som inte är därframme och ska kallas in är kopplade hos sina hussar och mattar under tiden. Då det var dennes tur satt han så snällt kvar tills matte sa "hit". Men han sprang inte till henne inte.. Utan rätt på närmsta hund som fanns att tillgå och ANFÖLL =S. När han släppt den första hunden sprang han vidare mot oss andra, det var riktigt läskigt faktiskt, tänkte bara att om han kommer nära min guldklimp kommer han fanimig springa mot honom och skrika. Hade han fått tag i Kiba hade han säkerligen blivit väldigt söndertuggad då detta var en mycket större ras.
Hunden lyckades nästan få tag i en till innan han blev infångad. Men tro inte att matte gjorde det, nej hon sprang bort från den och trodde att han skulle komma... Vilket han bara tyckte var skönt verkade det som. Riktigt självständig den där.
Andra gången vi skulle öva på detta hade instruktörerna honom i en jättelång spårlina för att kunna ha koll på honom om detta hände igen, vilket såklart var fallet. Hunden sprang fram till matte, snodde godisen ur handen på henne och rusade sen i full fart mot närmsta hund för att flyga på denne i strupen. Instruktören höll som tur var linan kort så han inte mådde fram, men det var inte många centimeter ifrån..

Vad ska man göra med såna här hundar? Munkorg eller spruta?
Jag vet iallafall att jag aldrig kommer vara i närheten av honom mer under den här kursen!

(detta är inte hunden ifråga)

Kommentarer
Postat av: Sara "Tiger" Andersson

Urs, vad läskigt..

2009-03-04 @ 18:15:20
URL: http://tiger.blogg.se/
Postat av: Helen

Helt sjukt, frågan är ju vad som har gått fel?

2009-03-07 @ 10:41:32
URL: http://lifeofmini.blogg.se/
Postat av: Jozzan

Jotack, man undrar ju =/

som tur är så får inte hunden släppas lös numera, utan han får ha spårlina på sig, så han inte kommer nånstans om den skulle få för sig att göra om det här..

och han kommer inte kunna gå med i nån agilitykurs som jag och Kiba ska ta sen, där måste alla kunna vara lösa tillsammans utan problem =) riktigt skönt^^

2009-03-07 @ 13:43:06
URL: http://blaceandkiba.blogg.se/
Postat av: Anonym

hur skulle det se ut om alla fick avliva sina hundar hur som helst? kanske ska undersöka orsaken innan man dömer symptomen. Jag tycker inte det är hundens fel. Det är ägaren och allra mest er instruktör som inte kan bedöma att denna situation kan uppstå.

Sen kan även missar hända vem som helst - och om det en tillfällighet att hunden gick till attack så ska han verkligen inte avlivas.

2012-09-27 @ 19:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0