Gör din hund utfall mot andra hundar?

Fick några jättebra tips under senaste kurstillfället på hur detta går att fixa! (Instruktörerna hade haft problemhundsutbildning under helgen och var väldigt ivriga att dela med sig).

Först så tipsade de om en ny sele som istället för att ha fästet för kopplet bak i nacken, har det fästet mitt på bröstet och när hunden gör ett utfall, så kan föraren rycka till litet och hunden "snurrar" runt i luften och utfallet stoppas. Har sökt på namnet, men hittar inte rätt produkt. Dock så borde vanliga djuraffärer så som Djurmagazinet eller Sea ha sådana här selar till försäljning.

Andra var att 1/3 av promenaden ska hunden få gå och nosa, samt göra ifrån sig.
Resten av promenaden ska hunden vara i en "tårtbit", alltså emellan en liten bit bakom och en liten bit framför dig, du ska ha kopplet rätt så sträckt och gå i din egen takt. Hunden ska följa med och du går "din egen" promenad.
En av mina instruktörer hade testat detta i 3 dagar nu och hon har redan märkt skillnad! Inga utfall eller gruffande! Ska själva testa detta med Kiba, inte för att han gör utfall, utan för att han nosar och ska hälsa på ALLT. Ganska jobbigt^^

Kram Jozzan och Kiba

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0